פיזיותרפיה בבית לסובלים ממחלת הזאבת

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פיזיותרפיה בבית לחולי זאבת

זאבת (לופוס) היא מחלה כרונית מורכבת, בין השאר מכיוון שהיא עלולה להשפיע לרעה על מכלול רחב של איברים ומערכות בגוף.פיזיותרפיה בבית לחולי זאבת רשימת התסמינים האפשריים עבור חולי זאבת ארוכה מאוד, למרבה הצער, כאשר כמעט בכל המקרים יופיעו כאבים מפרקים. בנוסף לכך ייתכנו בעיות כליות, לב, ריאות ומוח. מעצם העובדה שהמחלה עלולה להביא לקרישיות יתר של הדם, מסתתרים סיכונים נוספים דוגמת פקקת ורידים, שבץ מוחי, התקפי לב ועוד.

כיאה למחלה אוטואימונית, אי אפשר לרפא זאבת באופן מוחלט. מה שכן ניתן לעשות הוא לפעול על מנת להקטין את התדירות ודרגת החומרה של התסמינים שהאדם חווה, תוך הקטנת הסיבוכים האפשריים עבורו. פיזיותרפיה נכנסת לתמונה בנקודה הזו בדיוק, כאשר כיום ניתן לעבור אותו גם במבצר הכי גדול שלכם – בבית.

מהי החשיבות של פיזיותרפיה עבור חולי זאבת?

כל חולה זאבת צפוי לסבול מהמחלה באופן שונה, כך שאי אפשר לדבר מראש על טיפול אחיד וחד משמעי. עם זאת, אין צל של ספק שפיזיותרפיה נכנסת לתמונה ברוב המוחלט של המקרים. באמצעות טיפולי הפיזיותרפיה אפשר להקטין את הפגיעה שנגרמה לחלק מאיברי הגוף, להפחית את הכאבים ולשפר את יכולת התפקוד של האדם, למשל בכל הנוגע לטווחי התנועה, לגמישות, ליציבה, לקואורדינציה וכן הלאה.

אפשר להדגים את חשיבות הפיזיותרפיה באמצעות המקרה של דלקת מפרקים, שהוא אחד הסיבוכים הנפוצים של המחלה: העובדה היא שתשעה מבין עשרה חולי זאבת בערך צפויים לסבול מכאבי מפרקים בשלב כזה או אחר של המחלה. בנוסף לכך, צפוי שיקום ארוך לאחר ניתוחים להחלפת מפרק, אם יש בכך צורך, והפיזיותרפיה היא חלק מובהק ובלתי נמנע בכך.

בכל אחד מהמקרים הפיזיותרפיסט יוכל להרכיב תוכנית טיפולים שלמה עבור האדם הנפגע, במטרה לגרום לשיפור הדרגתי ביכולת התנועה של המפרקים ולהקל על האדם בביצוע פעולות שונות. חלק מרכזי בתוכנית הפיזיותרפיה הוא ניסיון לתרגל מצבים שונים שרלוונטיים עבור האדם בחיי היום-יום, דוגמת ביצוע פעולות שגרתיות שונות. ייתכן מצב בו הפיזיותרפיסט יסייע למטופל בבחירה באביזרי סיוע ואורתופדיה שונים, ובכך להקל על ההתנהלות שלו במישורים שונים של חייו.

מהם היתרונות הטמונים בעריכת פיזיותרפיה בבית?

פיזיותרפיה בבית מציעה כמה יתרונות מובהקים על רקע האלטרנטיבה של קבלת הטיפולים במכון פיזיותרפיה, במכון שיקום או במוסד רפואי אחר. ראשית כול, ויש שיגידו מעל הכול, השיקום מתבצע כאן במרחב שהאדם מכיר הכי טוב: לכן קל מאוד לתרגל את הפעולות השונות בחיים ה"אמיתיים" ולראות השפעה מיידית על שגרת החיים. הפיזיותרפיסט עשוי להמליץ על התאמות שונות בסביבת המגורים, במטרה להפוך אותה לידידותית ולבטוחה יותר עבור האדם המשוקם – יתרון שאין במסגרות אחרות של פיזיותרפיה.

הפיזיותרפיה יכולה להיות חלק בלתי נפרד מתוכנית שיקומית מקיפה יותר, הכולל רופא שיקומי, מרפאים בעיסוק, אחיות (שעשויות להיות זמינות עבור המטופל 24/7) ועוד. המענה השיקומי המקיף צפוי להיות לכן בעל השפעה חיובית על המטופל, עם התייחסות לכל אספקט ואספקט בחייו.

פיזיותרפיה בבית לחולי זאבת פשוטה הרבה יותר לשילוב בשגרת היום יום, מה שעשוי לשפר את התחושות האישיות של המטופלים ולהגדיל את הסיכויים שהם יתמידו בתוכנית הטיפולית הלכה למעשה. השיקום בבית מקל מאוד על בני המשפחה והקרובים של האדם המשוקם לקחת חלק בתוכנית הטיפולית, או לכל הפחות להיות עבורו חברה נעימה ואוזן קשבת בתקופה שעשויה להיות מורכבת מאוד עבורו.

פיזיותרפיה בבית תהיה ברוב המקרים בזמינות גבוהה פי כמה מאשר במוסדות השיקומיים. הדבר בולט כבר מנקודת ההתחלה, כשחברות בולטות הפועלות בתחום בישראל יוכלו להבטיח שהטיפולים יתחילו תוך 24 שעות בלבד מרגע קבלת האישור וקליטת הלקוח בחברה.

לקריאה נוספת:
Benefits of In-Home Therapy and Rehabilitation
Advantages and Disadvantages of the Home Setting for Therapy: Views of Patients and Therapists

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן