גוף האדם מורכב מאיברים איברים, כאשר כל איבר בנוי מתאים המותאמים לתפקיד ספציפי. יוצאים מכלל זה הם תאים מיוחדים, שנקראים תאי גזע. תאים כאלה לא עברו עדיין תהליך של ספציפיקציה, כלומר הם עדיין לא יכולים להיות מוגדרים כתאי לב, תאי עור, תאי כבד וכן הלאה.
לחדש את הרקמות
תאי גזע בקרב יילודים נקראים תאי גזע עובריים, כאשר בהמשך מדובר בתאי גזע בוגרים. בקרב תינוקות וילדים צעירים, תאי הגזע הכרחיים ליצירת תאים מגוונים, לרקמות הגוף השונות. בקרב מבוגרים, תאי הגזע לא יוצרים את האיברים, שהרי הללו כבר הושלמו, אך יש להם תפקיד חשוב לא פחות. תפקיד זה הינו חידוש הרקמות וזירוז תהליכי ריפוי. בקרב יילודים, תאי גזע מצויים בכמות גבוהה בחבל הטבור. בגילאים מאוחרים יותר, מדובר בתאים שנוצרים בדרך כלל במוח העצמות.
עם זאת, לרפואה המודרנית יש פתרון. הפתרון המסתמן הוא גידול תאי גזע עצמוניים שנלקחו מהאדם עצמו. את תאי הגזע העצמוניים שואבים מגופו של המטופל בהליך הדומה לבדיקת דם רגילה, לאחר מכן מעלים את מספרם במידה ניכרת באמצעים מעבדתיים. את תאי הגזע שהתרבו ניתן להזריק ישירות לאזור הפגוע ואם המצב חמור במיוחד, ניתן אף להשתיל אותם בהליך כירורגי קצר.
ללא סכנת דחיה
בנקים של דם טבורי שנשמרו לתועלת הציבור אמנם יכולים להביא תועלת, אבל כאשר המטופל הינו אדם זר, לא התורם וגם לא בני משפחה קרובה, יש סיכוי לדחייה, ממש כמו דחיה בהשתלת איבר שלם. היכולת הנוכחית לגדל תאי גזע עצמוניים, של המטופל עצמו, מאפשרת להתמודד לא רק בעיית הזמינות של תאי הגזע אלא גם עם בעיית הדחיה.
פתרון בתוסף תזונה
מחקר שבוצע על חומר שהופק מאצות הגדלות במים מתוקים מראה שצריכתו הביאה לתגובה רבת עוצמה מבחינת תאי הגזע בגופם של הנחקרים. מתן כמוסות, שנקראות בשם StemEnhance הביאה לעליה מהירה מאוד במספר תאי הגזע, כעשרים וחמש אחוז, לזמן קצוב. בין החולים שכבר קיבלו את התוסף (החומר לא מוגדר כתרופה) ומצבם הוטב ניתן למצוא חולי סוכרת, טרשת נפוצה, דלקת מפרקים, חולי זאבת, הסובלים מכאבי ראש ושרירים ועוד. מחקר נוסף, כך נראה, יצביע על השפעות חיוביות נוספות.