מחלת לופוס נקראת בשפה העברית "זאבת אדמנתית מערכתית". זוהי מחלה של המערכת החיסונית בה הנוגדנים תוקפים את הרקמות ואת התאים בגוף, במקום לתקוף את החיידקים והווירוסים אשר פולשים אליו מחוצה לו. לופוס זו מחלה כרונית אשר פוגעת בכל מערכות הגוף והיא שכיחה בעיקר בקרב אוכלוסיית הנשים.
תסמינים של מחלת לופוס
אבחון לופוס נעשה באמצעות תסמיניה של המחלה שעלולים להיות פריחה על גבי העור באזורים אחדים בגוף, תוך כדי שהיא מלווה בקשקשת ובאדמומיות, פריחת פרפר באזור האף והלחיים בפנים, פצעים פתוחים- אפטות בפנים הפה, חום לאורך זמן, דלקות בקרום הריאה, עייפות, תשישות וחולשה.
זכויות רפואיות
בשל העובדה כי הלופוס היא מחלה אוטואימונית, אשר עלולה לפגוע במערכות הגוף באופן רציני וחמור ובעקבות זאת אורח חיי החולה עלול להיפגע בצורה משמעותית, ישנן זכויות רפואיות של החולים במחלה, אותן ניתן לממש דרך המוסד לביטוח לאומי.
זכויות רפואיות מהמוסד לביטוח לאומי
- קצבת נכות כללית- במקרים שחולי לופוס איבדו את כושר עבודתם עקב המחלה או נשים עקרות בית שאיבדו את כושר תפקודן במשק הבית, זכאים הם לקבל קצבת נכות כללית. בכדי שיוכלו לקבל את הקצבה, החולים חייבים לעמוד במספר תנאים:
ב. אחוזי הנכות הרפואית יהיו 60% נכות או 40%, ובמקרה זה אחד הסעיפים יהיה בשיעור של 25% נכות. במקרים של עקרות בית, אחוזי הנכות הרפואית יעמדו על 50% לפחות.
ד. לא נמצאים בידיי חולי הלופוס סכומי כסף מהכנסה חודשית המגיעה ממקום עבודה, אשר עוברים את ההכנסה הממוצעת במשק.
- קצבת שירותים מיוחדים – במקרים חמורים של הלופוס, כשהחולים נתונים במצב שבו הם זקוקים לשירותים מיוחדים לצורך טיפול במחלתם, הם זכאים להגיש לביטוח לאומי בקשה לשם קבלת קצבה לשירותים מיוחדים.
- קצבת סיעוד – במקרים קיצוניים ומתקדמים מאוד של הלופוס, כשמערכות רבות נפגעו בגוף והחולים איבדו את יכולת הביצוע העצמית של הפעולות היומיומיות הבסיסיות והם נזקקים כעת לסיוע לצורך תפקודם, הם זכאים לקבל קצבת סיעוד בעבור מטפל סיעודי בביתם.
- גמלת ניידות – במקרים חמורים ומתקדמים של מחלת הלופוס, כשמערכות רבות בגוף נפגעות ונפגעת גם מערכת העצבים המרכזית, החולים מתקשים ללכת ומוגבלים בהתניידותם העצמאית ממקום למקום.